καλως ηρθες

λευκαδα: η πoλη, το νησι
η αγορα
ενα σημειο, μια ιστορια
διαδρομες
η σχολη
μεταπτυχιακα
cahiers du cinema
υγεια, διατροφη
χαρτες + οδηγοι
υπηρεσιες - χρησιμα
οδηγος αγορας - προσφορες

σχετικα με εμας
διαφημιση - συμμετοχη
επικοινωνια
student's guide cardλευκαδα
ενα σημειο, μια ιστορια


Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κεντρική Πλατεία)

Κάθε βόλτα από τα στενά, γραφικά σοκάκια της πόλης μέχρι τον κεντρικό πεζόδρομο (το παζάρι), ανάμεσα σε σπίτια μοναδικής αρχιτεκτονικής με χρώμα και άρωμα Επτανήσων, θα περάσει ή τελικά θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία.

Περίκλειστη, με ύφος αλλοτινό, πότε θυμίζει πολύβουο μελίσσι, με συναντήσεις, συζητήσεις, παραστάσεις, εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις και ποτέ ησυχαστήριο και γαλήνιο απάγκιο, σε μέρες πιο μελαγχολικές, πιο γκρίζες και υγρές. Η γοητεία της αδιαμφισβήτητη, τα πρόσωπα της πολλά.

Οι καιροί αλλάζουν, ο χρόνος ποτέ δεν σταματά, καινούρια κτίρια διαμορφώνουν ένα άλλο τοπίο και κλέβουν λίγη από τη χάρη και τη φινέτσα των περασμένων εποχών. Οι άνθρωποι οπωσδήποτε παραμένουν ίδιοι. Βιαστικοί ή αργόσχολοι, περνούν, στέκονται, περιμένουν. Κάποιοι τραβούν φωτογραφίες, μαζεύουν αναμνήσεις ξορκίζοντας το χρόνο, αλλάζουν λόγια και συνεχίζουνε να ζουν ρουφώντας τον καφέ, πίνοντας ένα τσίπουρο αψύ ή ούζο το αρωματικό.

  »  

all contents of this website are: copyright © 2006-2012 interface team inc. Karavela 6, Lefkada 31100 GR
or third party content providers and are protected by international copyright law.
all rights reserved. reproduction in whole or in part without permission is prohibited. interface-team.com and other names of interface team
products referenced herein are trademarks, service marks, or registered trademarks of interface-team.com.