καλως ηρθες

λευκαδα: η πoλη, το νησι
η αγορα
ενα σημειο, μια ιστορια
διαδρομες
η σχολη
μεταπτυχιακα
cahiers du cinema
υγεια, διατροφη
χαρτες + οδηγοι
υπηρεσιες - χρησιμα
οδηγος αγορας - προσφορες

σχετικα με εμας
διαφημιση - συμμετοχη
επικοινωνια
student's guide cardοδηγος πολης
αγορα, διασκεδαση, φαγητο, ψυχαγωγια, πολιτισμος κτλ.


Είσοδος στην πόλη
Πλησιάζοντας στην Λευκάδα, πριν ακόμη διασχίσεις την τεχνητή γέφυρα που την χωρίζει από την υπόλοιπη χώρα θα αντικρίσεις το κάστρο της Αγίας Μαύρας, ένα από τα πιο επιβλητικά μεσαιωνικά κτίσματα καθώς και την παραλία Αμμόγλωσσα, ονομαζόμενη έτσι λόγω του ιδιαίτερου σχήματος που έχει. Μπαίνοντας στο νησί θα δεις την λιμνοθάλασσα των στενών και την Γύρα. Η λιμνοθάλασσα χωρίζεται σε δυτική και ανατολική και η χλωρίδα και η πανίδα, παρά την μικρή έκταση της, είναι πλούσια. Η Γύρα είναι μια λωρίδα γης που περικλείει την λιμνοθάλασσα και οδηγεί στις παραλίες Μύλοι και Αϊ-Γιάννης καθώς και στην πρωτεύουσα του νησιού.

Η συνήθης είσοδος στην πόλη γίνεται μέσω μιας δεύτερης γέφυρας που εκτείνεται πάνω από την λιμνοθάλασσα. Στο σημείο αυτό βρίσκεται το πάρκο των ποιητών (Μποσκέτο) που φιλοξενεί τις προτομές μεγάλων προσωπικοτήτων του νησιού (Άγγελος Σικελιανός, Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, Λευκάδιος Χερν κ.α.) καθώς και μια ξύλινη γέφυρα, η οποία είναι χτισμένη πάνω από το κανάλι. Οι περισσότεροι δρόμοι της πόλης ξεκινούν από αυτό το σημείο και οδηγούν στην ανατολική και δυτική παραλία καθώς και στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης που ξεκινά με την οδό Δαίρπφελδ και συνεχίζει με την οδό Ιωάννου Μελά.

Στην δυτική παραλία, η πλακόστρωτη οδός Άγγελου Σικελιανού είναι διάσπαρτη από χαριτωμένα καφέ και εστιατόρια.
  »  
Κάστρο Αγίας Μαύρας
Γέφυρα στην είσοδο της πόλης

all contents of this website are: copyright © 2006-2012 interface team inc. Karavela 6, Lefkada 31100 GR
or third party content providers and are protected by international copyright law.
all rights reserved. reproduction in whole or in part without permission is prohibited. interface-team.com and other names of interface team
products referenced herein are trademarks, service marks, or registered trademarks of interface-team.com.